„The Impossible” si alte filme socante bazate pe realitate

Industria cinematografica s-a caracterizat prin scrierea de povesti fictive, dar de multe ori decid sa foloseasca viata reala ca sursa de inspiratie. Tsunami, crime, acte de eroism, vor fi inregistrate pentru totdeauna in stiri si in filmele de care va amintim astazi.

„Lista lui Schindler (1993)”. Steve Spielberg. Al Doilea Razboi Mondial ne-a lasat cu multe povesti triste, iar aceasta ne da putina speranta. Filmul spune povestea omului de afaceri german Oskar Shindler, care a fost responsabil pentru salvarea vietilor a sute de polonezi si evrei de la Holocaust, angajandu-i ca angajati in fabrica sa si apoi salvandu-i pe cei pe care i-ar putea plasa pe lista.

„Titanic (1997)”. James Cameron. A vorbi in acest moment despre meciul unui film la fel de emblematic precum „Titanic” poate fi inutil, deoarece este unul dintre cele mai mari incasari din istorie si are numeroase premii. De aceea am decis sa-l includem deoarece povesteste intr-un mod foarte dramatic scufundarea celui mai mare vas al secolului XX, o tragedie care avea sa marcheze istoria transportului maritim.

„Orasul lui Dumnezeu (2002). Fernando Meirelles si Katia Lund. Film care avea sa povesteasca lumea crimei organizate intr-unul dintre cele mai sarace cartiere din Brazilia la inceputul anilor ’70, dezvaluind adevarata realitate care se traia in binecunoscutele „Favelas” ale tarii sud-americane.

„Prinda-ma daca poti (2002)”. Stephen Spielberg. Un film foarte subestimat al regizorului apreciat. Filmul este povestea unuia dintre cei mai mari escroci ai Americii si urmarirea care urmeaza atunci cand actele sale criminale sunt descoperite.

„Neinvins (2009). Clint Eastwood. Bazat pe cartea „Playing the enemy” de John Carlin, este un film care are loc in mijlocul dizolvarii apartheidului si eliberarii presedintelui sud-african Nelson Mandela din inchisoare. El va folosi turneul mondial de rugby pentru a transmite un mesaj clar de unitate milioanelor de telespectatori.

„Un vis posibil (2009)”. John Lee Hancock. Copilaria dificila a tanarului Michael Oher reuseste sa aiba o iesire datorita sprijinului lui Leigh Anne Tuohy interpretata de Sandra Bullock, care il primeste in familia ei si ii ofera posibilitatea de a trece inainte prin fotbalul american. Povestea spune cum tanarul va trebui sa lupte cu toate greutatile care ii ies in cale.

„Reteaua sociala (2010)”. David Fincher. Desi magnatul retelelor sociale Mark Zuckerberg a negat diverse detalii ale acestui film, acesta este cel mai apropiat lucru de povestea creatorului celei mai mari retele de socializare din lume: Facebook. Filmul spune cum va deveni cel mai tanar miliardar din istorie. Zuckerberg nu iese bine din acest look.

„127 de ore (2010). Danny Boyle. Bazat pe evenimentele dramatice traite de Aron Ralston, un celebru expert in drumetii si alpinism din Statele Unite, care a ramas blocat timp de 127 de ore intr-o crevasa din Parcul National Robber Roost, eveniment pe care il va documenta si care avea sa serveasca ulterior drept inspiratie pentru acest film dramatic.

„Imposibilul (2012).” Juan Antonio Bayona. In 2004, in timpul cutremurului si apoi tsunami-ului care a lovit Thailanda, o familie spaniola aflata in vacanta in tara a suferit atacul marii. Acest eveniment tragic ar servi drept inspiratie pentru aceasta poveste emotionanta care povesteste evenimentele triste care au zguduit tara si prin ce a trebuit sa treaca aceasta familie pentru a se putea gasi in mijlocul haosului. 

„Dunkirk” (2017). Christopher Nolan. Povestea bazata pe evenimentele putin cunoscute din cel de-al Doilea Razboi Mondial, in care soldatii francezi si englezi incearca sa evadeze din iad de pe tarmurile Dunkerque, unde vor astepta si vor lupta pana vor fi salvati.

Pe acelasi subiect

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista multe actiuni...

Din aceeasi categorie

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista...

Albirea dentară – cele mai populare mituri

Albirea dentară este o procedură populară în domeniul stomatologiei...