Mult timp in istorie: costul si semnificatia coroanei reginei Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron ​​in urma cu aproape 70 de ani, asa ca multi oameni nu-si pot aminti o perioada in care ea nu a fost monarhul Regatului Unit. Din aceasta cauza, este la fel de dificil pentru oameni sa-si aminteasca ziua incoronarii si chiar coroana ei, deoarece din cauza greutatii sale, suveranul este deja in imposibilitatea de a o duce.

In timp ce un numar mare de fani regali fie nu isi amintesc, fie nu au fost prin preajma sa fi asistat la ceremonia ei de incoronare, multi dintre noi am vazut fotografia emblematica a ei stand pe balcon cu sotul ei, Printul Philip, in frumoasa si istorica lor fotografie. Coroana. Se pare ca acest artefact nu este doar bogat in istorie, ci are si o valoare incredibila.

Regina Elisabeta si ziua incoronarii sale

Dupa moartea tatalui ei, regele George al VI-lea, Printesa Elisabeta a devenit regina. La momentul decesului tatalui ei, tanara de 25 de ani se afla in Kenya cu Philip, iar dupa ce a aflat vestea, s-a intors acasa ca noul monarh.

Desi regele George al VI-lea a murit in 1952, Elisabeta a II-a a fost incoronata decat in ​​anul urmator. Motivul se datoreaza traditiei de a permite o perioada adecvata de timp intre moartea unui monarh si celebrarea incoronarii mostenitorului sau.

Ceremonia a avut loc pe 2 iunie 1953 si a fost televizata cu peste 20 de milioane de oameni din intreaga lume.

Cat valoreaza coroana ta?

Intreaga colectie de bijuterii coroanei este evaluata la aproximativ 3,5 miliarde de dolari. Dar cat valoreaza cu adevarat Coroana Sfantului Eduard pentru incoronarea unui monarh? Pentru a afla, cercetatorii SavingSpot au spart aproape fiecare parte a coroanei bucata cu bucata.

Pentru a estima valoarea, echipa „a folosit ghidul de marime si imagini ale gemului International Gem Society pentru a masura numarul de carate din pietre pretioase si a determina greutatea lor bruta. Estimam apoi greutatea catifeii si a herminei in functie de dimensiunea coroanei. Scadem toate acestea din greutatea totala a coroanei pentru a ne oferi greutatea (si valoarea) aurului din coroana. Am consultat catalogul oficial al furnizorilor de panza al reginei pentru a obtine o valoare pentru catifea si am cercetat pretul mediu al herminei pentru a ne oferi o valoare pentru aceasta.”

Cercetatorii au estimat apoi valoarea fiecarei pietre pretioase si au concluzionat ca coroana are o valoare finala de 4.519.709 USD.

Istorie si sens

Aceasta coroana este un obiect istoric. Cea mai veche din Colectia Regala care a fost realizata special pentru incoronarea regelui Carol al II-lea in 1661. Rama din aur masiv cantareste aproape 2,2 kilograme, asa ca la fel ca responsabilitatile statului, cantareste pe capul oricarui monarh. Cu o inaltime de 12 inci si acoperita de o sfera si cruce, este incadrata cu o colectie de pietre pretioase si semipretioase, inclusiv turmaline, topaze, rubine, safire si granate. Doua coroane regale, o coroana de stat si o coroana de incoronare, au fost turnate in ea la sfarsitul Razboiului Civil, asa ca atunci cand Carol al II-lea a ordonat inlocuirea, doua coroane noi au fost puse din nou in functiune.

Astazi, bijuteriile Coroanei sunt renumite pentru ca contin unele dintre cele mai mari si spectaculoase pietre pretioase din lume, inclusiv diamantul Koh-i-Noor, Rubinul Printului Negru si diamantele Cullinan. Coroana imperiala a statului, pe care regina o poarta pentru a deschide Parlamentul in fiecare an, este incrustata cu acele pietre. Dar coroana de incoronare, care se poarta o singura data intr-o domnie, are un aspect mai putin stralucitor.

In primul secol al existentei sale, de fapt, Coroana Sfantului Eduard nu a fost fixata definitiv cu pietre: pietrele pretioase au fost inchiriate pentru incoronare si apoi indepartate.

Coroana Sfantului Eduard a cazut din uz in perioadele georgiana si victoriana, cand designul sau a fost considerat depasit. In urma mortii reginei Victoria in 1901, a aparut un nou interes pentru reinvierea vechilor traditii si s-a propus ca coroana sa fie folosita din nou.

Datorita duratei domniei reginei, au trecut aproape 65 de ani de cand coroana Sfantului Eduard a fost folosita ultima data, dar am putut-o revedea curand in timpul incoronarii Printului Charles.

Pe acelasi subiect

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista multe actiuni...

Din aceeasi categorie

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista...

Albirea dentară – cele mai populare mituri

Albirea dentară este o procedură populară în domeniul stomatologiei...