Living minimalist – trucuri pentru optimizarea spatiului

Daca v-ati intrebat vreodata cum sa profitati la maxim de spatiul de depozitare al camerei de zi, nu sunteti singur. Aproape fiecare persoana este in cautare de modalitati de a-si pastra camera cea mai folosita, functionala, in acelasi timp fiin vizate si elemente de estetica. In acest sens, specialistii in design interior ofera cateva sfaturi si trucuri in ceea ce priveste amenajarea living-ului in stil minimalist, functional si modern.

O sursa de interes in ceea ce priveste design-ul interior sunt magazinele online de home&deco. Cand vine vorba de spatii de locuit moderne, eliminarea lucrurilor nu trebuie sa insemne eliminarea confortului. Casele minimaliste vizeaza o combinatie dintre paleta monocromatica de culori si principiul ,,mai putin este mai mult”. Din aceste idei rezulta un interior estetic, modern, dar si perfect functional.

Living in alb si negru

Acest design simplu a inceput de la culori puternice: o schema de negru, alb si rosu. Rosul este utilizat ca punct focal si poate fi completat de nuante neutre pentru a evita supraaglomerarea si monotonia, rosul aduce energie si vitalitate spatiului. Un semineu necesita, de asemenea, atentie datorita materialelor sale generoase si a nuantelor de negru. Un astfel de semineu se potriveste perfect cu peretii albi. Iluminarea personalizata evidentiaza opera de arta si inlocuieste lipsa de lumina naturala. O masuta de cafea ovala si un covor pot defini subtil livingul din orice casa minimalista.

Scaune si canapele cu lada de depozitare

lazile de depozitare sunt o solutie excelenta pentru camerele de zi, deoarece au un dublu rol. Pe langa faptul ca sunt un loc minunat pentru a va odihni picioarele, acestea ofera un spatiu de dimensiuni bune pentru a depozita diverse obiecte pe care nu le doriti in camera de zi. Acesta ar putea fi un loc bun pentru paturi sau perne suplimentare, poate chiar cearsafuri daca aveti o canapea extensibila. Lazile de stocare pot ascunde DVD-urile si jocurile, telecomenzile si revistele care supraaglomereaza spatiul din living. Aceste articole de mobilier sunt functionale si permit o gestionare optima a diverselor lucruri care nu sunt utilizate frecvent.

Carlige pentru perete

Instalarea unor carlige de perete este o modalitate fara efort de a organiza palariile, paltoanele si posetele fara sa aglomerati dulapurile. Este important sa gasiti echilibrul si distanta care sa functioneze pentru obiectul pe care il atarnati, deoarece carligele joaca si rol estetic si sunt ideale pentru decoratiunile de perete.

Dulapuri multifunctionale

Unele articole, cum ar fi cartile, se pot organiza la vedere, in timp ce alte articole, cum ar fi hartiile, jucariile pentru copii sau electronicele mici ar trebui sa fie ascunse. Pentru aceste articole pe care trebuie sa le depozitati in spatii inchise, luati in considerare cosurile din rachita. Aceasta strategie permite in continuare accesul la toate articolele, dar va face posibila si amenajarea functionala, in stil modern.

Dulapuri suspendate

Simetria creeaza senzatia de ordine. Dulapurile suspendate in forma de cuburi permit gestionarea lucrurilor, folosind spatiul vertical. De asemenea, pot fi utilizate pentru a crea diverse jocuri de nuante si imprimeuri.

Masuta de cafea

Pentru mai mult spatiu de depozitare intr-un living sunt populare masutele de cafea. In cele mai multe cazuri, ramane un pic de spatiu intre canapea si perete. Profitati de acest spatiu asezand o masa ingusta in spatele canapelei. Alegeti o masa cu o culoare complementara care are aceeasi lungime ca si canapeaua. O masuta de cafea o puteti folosi pentru a stoca reviste, carti, telecomenzi, rame, elemente decorative sau articole de iluminat. Puteti chiar instala o priza in tablie pentru a crea o zona de incarcare a telefonului.

Utilizati spatiul de sub scari

Spatiul de sub scari poate fi amenajat ca un dulap cu rafturi. Acest spatiu de depozitare poate fi utilizat in mai multe scopuri, cum ar fi depozitarea pantofilor, a  paltoanelor sau poate fi amenajat ca o mini biblioteca.

Pe acelasi subiect

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista multe actiuni...

Din aceeasi categorie

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista...

Albirea dentară – cele mai populare mituri

Albirea dentară este o procedură populară în domeniul stomatologiei...