Daca iau clonazepam pot bea alcool?

Efectele amestecarii clonazepamului cu alcoolul pot fi destul de periculoase. Clonazepam, este un medicament clasificat ca o benzodiazepina, care actioneaza ca un tranchilizant in organism.

Acest medicament incetineste, de asemenea, activitatea creierului si poate provoca anxietate crescuta, paranoia, ganduri de sinucidere si tentative de sinucidere.

Semne si simptome ale consumului de clonazepam si alcool

Clonazepamul este utilizat pentru a trata tulburarile de panica, atacurile de anxietate, tulburarile compulsive, depresia si tulburarile psihologice. Odata ce o persoana ia Clonazepam, medicamentul incepe sa actioneze foarte repede. Deoarece Clonazepam trateaza tulburarile cronice fara a le vindeca, oamenii carora li s-a prescris acest medicament il iau adesea pentru perioade lungi de timp si este extrem de priceput la relaxarea rapida a muschilor si producerea unui efect hipnotic.

Daca iau Clonazepam, pot consuma alcool?

Consumul de clonazepam produce toleranta, iar acest lucru are un risc crescut de a aparea atunci cand este combinat cu alcool. Prin abuzul de alcool, ne lipseste judecata adecvata si este probabil sa luam mai mult Clonazepam in timp ce bem decat am face in mod normal. Acest lucru face ca o toleranta mai mare la medicament sa se dezvolte rapid .

In plus, in cazul in care nu se mai obtine reteta de clonazepam, se pot cauta metode ilegale de obtinere, adica in ciuda pericolelor pe care le prezinta medicamentul, consumul acestuia nu poate fi controlat, determinand persoana sa-si piarda locul de munca sau sa aiba probleme financiare.

De asemenea, atunci cand o persoana dependenta fizic de clonazepam inceteaza sa ia medicamentul, poate prezenta simptome de sevraj, cum ar fi:

  • halucinatii
  • Atacuri de panica
  • Pierderea memoriei
  • batai rapide ale inimii
  • greata sau varsaturi
  • Diaree
  • furnicaturi sau amorteala
  • ameteala

Efectele combinarii alcoolului si clonazepamului

Atat clonazepamul, cat si alcoolul sunt deprimanti ai sistemului imunitar . Cand alcoolul intra in organism, acesta este absorbit in sange. Incepe imediat sa perturbe comunicarea dintre celulele nervoase, facandu-i pe cei care beau prea mult alcool sa devina necoordonati, slabi si lenti. La fel ca clonazepamul, alcoolul incetineste activitatea creierului si afecteaza, de asemenea, zonele creierului care controleaza judecata si vorbirea. La fel ca clonazepamul, alcoolul poate crea dependenta.

Clonazepam are multe efecte secundare, iar consumul de alcool in timp ce luati Clonazepam creste intensitatea acestor efecte. De exemplu, clonazepamul incetineste respiratia si ritmul cardiac.

Daca luati Clonazepam in timp ce consumati alcool, ritmul inimii si a respiratiei va va incetini foarte repede, iar acest lucru poate provoca lesin sau pierderea constientei . Alte efecte secundare ale Clonazepamului includ convulsii si probleme de memorie. Combinarea clonazepamului cu alcool poate duce la pierderi severe de memorie si creste dramatic sansa unei convulsii.

Deoarece clonazepamul este utilizat pentru tratarea bolilor mintale, are potentialul de a agrava bolile mintale atunci cand este consumat cu alcool. De asemenea, datorita efectului calmant pe care atat clonazepamul, cat si alcoolul il au asupra organismului, este probabil ca persoanele care abuzeaza de alcool sa abuzeze de clonazepam dupa ce li s-a prescris acest medicament. Nu este neobisnuit ca persoanele dependente de clonazepam si alcool sa bea in exces, mai ales atunci cand nu folosesc temporar drogul.

Tratati dependenta de alcool cu ​​clonazepam sau alte benzodiazepine

Daca o persoana sufera de dependenta de alcool (cunoscuta si sub numele de alcoolism), atunci cand cauta tratament pentru a opri abuzul de acest medicament, medicul poate prescrie un medicament benzodiazepin, cum ar fi clonazepam, pentru a ameliora simptomele de sevraj. Anxietatea si convulsiile sunt doua simptome ale sevrajului de alcool, iar benzodiazepinele s-au dovedit a fi foarte eficiente in reducerea acestor simptome. Acest lucru poate ajuta la usurarea tranzitiei persoanei de la alcool.

Cu toate acestea, este extrem de important ca medicul sa monitorizeze cu atentie pacientul pentru semne de dependenta de benzodiazepine. Aceste medicamente prezinta propriul risc de dependenta si abuz. Acest lucru poate fi deosebit de periculos daca individul recidiveaza si combina o reteta de clonazepam cu consumul de alcool.

Tratament pentru consumul de alcool si clonazepam

Tratamentul pentru dependenta de alcool si clonazepam abordeaza ambele dependente separat si impreuna.

Optiunile de reabilitare sunt variate, in functie de individ si de tratamentul cel mai potrivit pentru fiecare caz. Acestea includ tratament ambulatoriu si internat, precum si tratament rezidential pentru o sedere mai lunga in centrul de reabilitare.

Cum sa tratati dependenta de clonazepam sau alcool

Facilitatile de ambulatoriu va permit sa ramaneti acasa in timp ce primiti tratament prin consiliere si grupuri de sprijin.

Cu ingrijire internata, persoana ramane in unitate cu supraveghere constanta in timp ce primeste diferite terapii. Daca trebuie sa stati mai mult, puteti alege un centru de tratament rezidential .

Programele de tratament includ terapie individuala cu cineva care este specializat in dependente, precum si programe concepute pentru a trata alte afectiuni de sanatate mintala pe care le puteti avea, cum ar fi tulburarea bipolara, anxietatea sau depresia. Durata tratamentului depinde de severitatea dependentei de clonazepam si alcool.

Pe acelasi subiect

Iubitele lui Timothee Chalamet 2021: Cu cine se intalneste acum Timothee Chalamet?

De la ascensiunea sa la faima, a existat mult interes pentru...

Din aceeasi categorie

Legenda lui Uay Chivo, vindecatorul lui Chochola

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute legende din...

Povestea lui Cupidon, ingerul iubirii

Cupidon; este unul dintre simbolurile lui Valentin , este...