Ce este Omifin si pentru ce se utilizeaza?

Gasirea unui loc de munca stabil, casatoria printului fermecator si intemeierea unei familii sunt trei dintre obiectivele la care multi dintre noi le-am visat inca de cand eram mici, deoarece este ceea ce am experimentat si ceea ce este considerat corect in cultura noastra, dar, uneori, unul dintre aceste trei aspecte este scurtat in viata noastra, provocand astfel o stare de frustrare in noi si in fericirea noastra.

Atunci cand visul tau de a intemeia o familie este scurtat pentru ca nu poti ramane insarcinata, este timpul sa apelezi la medicul tau specialist pentru ca, datorita progreselor stiintei, sa ne implineasca sau sa ne faca sa ramanem insarcinate cu actiunea unor medicamente. 

Omifin, sau citratul de clomifen, este prima sau cea mai comuna alegere in randul ginecologilor cand vine vorba de a ramane insarcinata. Acesta este un medicament care stimuleaza eliberarea oualor si astfel ne regleaza ciclul de ovulatie.

Datorita succesului sau in randul femeilor cu probleme de a ramane insarcinate, medicii considera Omifin ca fiind miraculos, chiar si in cele mai complicate cazuri. Desi, trebuie mentionat si ca exista unele cazuri in care nu a avut succesul asteptat, asa ca cel mai bine este ca un specialist sa diagnosticheze si sa prescrie acest medicament.

Efecte secundare ale administrarii de omifin

Ca si in cazul tuturor medicamentelor cand incepem sa le luam, organismul nostru poate reactiona la ele cu unele efecte secundare care nu ar trebui sa apara in cazuri normale. In acest caz, omifinul nu avea sa fie mai mic, iar persoanele care incep un tratament pot prezenta unele dintre urmatoarele reactii adverse.

Fiind vorba de un medicament care actioneaza asupra hormonilor feminini, blocand estrogenul, efectele secundare pe care le putem suferi sunt exact aceleasi cu cele pe care le sufera femeile cand ne confruntam cu menopauza.

Bufeurile, uscaciunea vaginala, depresia si anxietatea sunt cele mai frecvente efecte secundare in randul femeilor care urmeaza tratament cu Omifin. Combinarea acestor simptome cu cresterea numarului de relatii sexuale cu partenerul poate fi adesea o odisee, dar retineti ca sansele de a ramane insarcinata cresc considerabil, asa ca trebuie sa tineti cont de asta.

Cum si cand sa luati omifin

Administrarea Omifin in Spania este un proces care poate fi inceput doar cu prescriptie medicala si cu supraveghere si urmarire de catre un specialist care ne recomanda si ne sfatuieste cum sa luam acest medicament.

Odata ce am fost aprobat de medicul ginecolog sa incepem tratamentul, trebuie sa avem in vedere ca este posibil sa suferim niste efecte secundare care ne vor face aceasta experienta putin in sus, dar cu dorinta si entuziasm totul este realizat.

Tratamentul trebuie inceput, in general, cu o doza de 50 mg zilnic timp de cinci zile dupa ce femeia isi incheie menstruatia. Odata trecute aceste cinci zile trebuie sa ne intoarcem la medic ginecolog pentru a putea evalua daca valorile ovulatiei au crescut, in acest caz ne vom mentine doza de 50 mg, dar in cazul opus, daca organismul nostru nu poate ovula , vom creste doza la 100 mg zilnic in urmatoarele cinci zile.

In oricare dintre cele doua cazuri, fie ca mentinem doza de 50 mg, fie daca a trebuit sa o crestem la 100 mg, acestea trebuie efectuate in urmatoarele trei luni, consecutiv. Pe de alta parte, medicul ginecolog trebuie sa informeze cuplul care cauta sa devina parinti despre intalnirile ideale pentru a intretine relatii sexuale si ca acestea au mai mult succes in atingerea obiectivului: ramanerea insarcinata.

Pe acelasi subiect

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista multe actiuni...

Din aceeasi categorie

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista...

Albirea dentară – cele mai populare mituri

Albirea dentară este o procedură populară în domeniul stomatologiei...