Cand stii ca o relatie mai mult te trage in jos decat te ridica

 Cand o relatie este toxica te poate trage in jos intr-un loc sumbru. Intr-o relatie romantica, pot exista multe tipuri diferite de abuzuri, inclusiv diferite forme de abuz emotional, psihologic si fizic. Exista cateva cazuri in care este necesar sa parasiti imediat o relatie. Aceste cazuri includ amenintari sau reactii imprevizibile care te fac sa te temi.

Uneori, oamenii nu isi dau seama ca sunt toxici pana cand nu se confrunta cu cineva cunoscut pe https://www.chat202.com/ care ii face sa se simta stresati si nelinistiti. De asemenea, este important sa recunoastem ca toxicitatea nu rezulta neaparat dintr-o singura persoana si ca este posibil ca ambele persoane din relatie sa fie toxice si sa aiba nevoie sa obtina ajutor. Este posibil sa transformi o relatie toxica intr-una sanatoasa, daca atat tu, cat si partenerul tau depuneti o munca emotionala foarte dificila pentru a face lucrurile sa se schimbe in bine.

Critici extreme

Se presupune ca partenerii se ridica unii pe altii. Daca descoperiti ca partenerul dvs. este extrem de critic, atunci trebuie sa va reconsiderati relatia.

Umilire

La fel ca criticile extreme, tactica de umilire este menita sa iti afecteze stima de sine, dar in mod normal se intampla atunci cand esti in preajma altor oameni. Umilinta este menita sa va scada stima de sine si sa va faca mai dependenti de partenerul dvs./si sa fie mai putin probabil sa parasiti relatia. Daca simtiti ca partenerul dvs. incearca adesea sa va stanjeneasca in fata prietenilor sau a familiei, este timpul sa faceti un pas inapoi si sa va evaluati relatia.

Neglijare

Daca simtiti ca partenerul dvs. va ignora in mod intentionat sau in cazuri mai severe, va priveaza de atentie, atunci probabil ca va confruntati cu neglijenta. Neglijarea poate provoca mult rau psihologic si ar trebui sa parasiti relatia daca sunteti neglijat.

Gelozie

Exista un grad de gelozie in majoritatea relatiilor, dar daca partenerul tau este gelos pana la punctul in care afecteaza increderea in relatia ta sau impiedica viata ta sociala in afara relatiei, acesta este un semn rau.

Ultimatum

Parteneriatele sunt despre comunicare si compromis. Daca partenerul tau refuza sa faca compromisuri, facandu -te sa alegi „ei sau eu”, „asta sau asta”, este un semn ca nu doreste sa faca compromisuri, ceea ce nu este un semn bun in nici o relatie.

Izolare

Daca partenerul dvs. incearca sa limiteze timpul petrecut cu prietenii si familia sau cu contactul pe care il aveti cu ei, acesta este un steag rosu major. Partenerul tau nu ar trebui sa te izoleze de oameni carora le pasa de tine, in timp ce el isi permite sa discute si cu alte persoane pe chat 202.

Control

Chiar si atunci cand sunteti intr-o relatie, este important sa va amintiti ca sunteti propria persoana. Ar trebui sa vi se permita sa luati propriile decizii. Daca partenerul dvs. incearca sa va controleze comportamentul sau aspectul, sunteti intr-o relatie toxica. Prin urmare, este cazul fie sa impuneti limite fie sa iesiti din relatie cat mai repede posibil.

Lipsa granitelor

Acest lucru poate fi adesea legat de partenerul dvs. care doreste sa va controleze. Cand relatia dvs. are o lipsa de granite, partenerul dvs. va poate suna sau va poate trimite in mod constant mesaje atunci cand nu sunteti impreuna si sa se supere daca nu sunteti disponibil constant pentru a ii raspunde. Acest tip de comportament poate rezulta dintr-o lipsa de incredere care duce la o incercare de a controla sau de a supraveghea fiecare miscare. Nu este sarcina dvs. sa fiti in mod constant la dispozitia partenerului dvs. si ar trebui sa discutati despre crearea limitelor.

Pe acelasi subiect

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista multe actiuni...

Din aceeasi categorie

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista...

Albirea dentară – cele mai populare mituri

Albirea dentară este o procedură populară în domeniul stomatologiei...