Antibiotice pentru o infectie dentara

Se spune ca nu exista durere mai rea decat durerea de dinti . O infectie a dintelui poate rezulta dintr-o trauma, o interventie chirurgicala gresita, o complicatie a cariilor sau ca urmare a unui dinte mort. Infectia poate fi prezenta in pulpa din interiorul dintelui, in osul din jurul capatului dintelui sau in tesutul gingiei. Chiar daca antibioticele ucid bacteriile invadatoare, acestea nu vor putea patrunde intr-un dinte mort.

Acest lucru ofera bacteriilor un loc unde sa se ascunda in canalele deschise la care antibioticele nu pot ajunge.Multe dintre bacterii sunt, de asemenea, rezistente la antibiotice, ceea ce inseamna ca chiar si o mica infectie poate deveni grava daca bacteriile sunt lasate sa creasca fara control. Infectiile din osul din jurul dintilor sau din tesutul gingiilor pot fi tratate cu succes folosind antibiotice.

Eritromicina

Eritromicina poate fi prescrisa atunci cand aveti un dinte abcesat sau o infectie dentara. Dentistii recomanda persoanelor sa ia toate antibioticele pentru perioada de timp prescrisa pentru a reduce sansa de a dezvolta bacterii rezistente la antibiotice, ceea ce afecteaza semnificativ capacitatea antibioticelor de a trata eficient infectia. Femeile care iau medicamente contraceptive ar trebui sa fie constiente de faptul ca antibioticele le pot face mai putin eficiente. Eritromicina poate provoca o reactie alergica, care trebuie raportata medicului persoanei.

Cefalosporine

Potrivit MyNewSmile.com, cefalosporinele pot fi prescrise pentru a trata o infectie dentara. Aceasta clasificare a medicamentelor va perturba productia peretilor celulari ai bacteriilor si le va provoca moartea. Cele mai frecvente reactii includ diareea, greata si eruptia cutanata. Cand medicamentul este administrat sub forma de injectie, persoana poate prezenta durere sau umflare la locul injectarii. Acest antibiotic va ucide, de asemenea, unele dintre bacteriile din intestine, ceea ce provoaca diaree. 

Metronidazol

Un nume de marca pentru metronidazol este Flagyl, care este utilizat in mod obisnuit pentru infectiile cu drojdie si infectiile orale. Persoanele care sunt alergice sau insarcinate ar trebui sa discute despre alte optiuni cu medicii lor. Persoanele care au boli hepatice, boli intestinale, tulburari ale celulelor sanguine, epilepsie sau tulburari ale sistemului nervos ar putea trebui sa ia in considerare o alta optiune de antibiotice.Oamenii ar trebui sa evite consumul de alcool timp de cel putin trei zile dupa oprirea medicamentului din cauza efectelor secundare care pot rezulta din aceasta. 

Amoxicilina

Amoxicilina este numele generic pentru un medicament din familia penicilinelor. Persoanele care sunt alergice la orice antibiotice sau antibiotice cefalosporine pe baza de penicilina ar trebui sa fie atenti pentru a-si consulta medicul si a face o alta alegere.

Amoxicilina poate fi luata cu sau fara alimente si vine sub forma de suspensie pentru copii si sub forma de pastila. Potrivit Drugs.com, efectele secundare mai putin grave includ greata, dureri de cap, mancarime vaginala, infectie cu drojdie sau o limba umflata, neagra sau paroasa. 

Pe acelasi subiect

Cele 5 tipuri de faringita (cauze, tipuri si caracteristici)

Faringele este un organ tubular musculo-membranos situat in gat, care serveste...

Din aceeasi categorie

Cele 5 tipuri de faringita (cauze, tipuri si caracteristici)

Faringele este un organ tubular musculo-membranos situat in gat,...

Menta Pennyroyal: proprietati si contraindicatii

Menta Pennyroyal, cunoscuta popular sub numele de Pennyroyal, este...

Ce este un perinatolog, specialist in medicina materno-fetala?

In fata unei sarcini cu risc crescut, pentru a...