Topul celor mai bune filme inspirate din cărți

Cărțile sunt de foarte multe ori o sursă pentru apariția unor filme de succes. Profitând de popularitatea pe care aceste cărți o au, multe case de producție aleg să facă ecranizări care ulterior se transformă în blockbustere.

Noi am realizat topul celor mai bune filme inspirate din cărți și vi-l prezentăm mai jos:

1. Harry Potter – Încă de la lansarea cărții scrise de J. K. Rowling în 1997, Harry Potter s-a bucurat de un succes uriaș. În acest moment au fost tipărite șapte volume și Harry Potter este cea mai vândută carte din istorie, cu peste 500 de milioane de copii. De asemenea, cartea a fost tradusă în peste 80 de limbi. În plus, ultimele patru cărți au bătut consecutiv recordul de vânzări. În aceste condiții, e oarecum firesc că și filmele din seria Harry Potter s-au bucurat de un succes major. Primul a apărut în 2001 și am ajuns deja la episodul cu numărul 8. Întreaga serie a avut încasări de 7.7 miliarde de dolari, ocupând locul trei în acest top în toată istoria.

2. Jumanji – Este o altă franciză de succes care are la bază o carte de ilustrații apărută în anul 1981, scrisă și ilustrată de americanul Chris Van Allsburg. Această carte a inspirat lansarea filmului Jumanji din 1995, în care în rolul principal s-a aflat Robin Williams. Mai în actualitate, odată cu 2005 a început o nouă serie ce conține trei filme, lansate în 2005, 2017 și 2019, iar în perioada următoare este așteptat și al patrulea. Cele trei au avut un succes uriaș, iar încasările au trecut de 2 miliarde de dolari. În aceste condiții, profitând de succesul major, compania NetEnt a lansat în 2018 jocul Jumanji, ce poate fi accesat pe NetBet, în care printre simboluri regăsim leul, pelicanul, crocodilul și rinocerul.

3. The Lord of the Rings – Din acest top cu cărți care au inspirat filme de succes nu avea cum să lipsească și seria The Lord of the Rings. Din rațiuni economice, seria a fost lansată în trei volume, intre iulie 1954 și octombrie 1955, dar acestea au avut un succes major și au fost vândute în peste 150 de milioane de exemplare. Drept urmare, nu e nimic surprinzător în faptul că și cele trei filme din seria The Lord of the Rings au fost un succes. Lansate între 2001 și 2003, acestea s-au bucurat de încasări ce au ajuns la aproape 3 miliarde de dolari. De asemenea, filmele din această serie au câștigat nu mai puțin de 17 premii Oscar.

4. Cronicile din Narnia – Publicată între 1950 și 1956 la Londra, Cronicile din Narnia a fost vândută în peste 100 de milioane de exemplare și tradusă în 47 de limbi. Din cele șapte cărți lansate, trei au avut și adaptări ecranizate: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005), Prince Caspian (2008) și The Voyage of the Dawn Treader (2010), ale căror încasări au trecut de suma de 1.5 miliarde de dolari. De asemenea, în perioada următoare sunt așteptate noi adaptări care ar urma să fie publicate direct pe Netflix. Milioane de copii din întreaga lume cu siguranță abia așteaptă.

5. The Hunger Games – Cele trei romane scrise de Suzanne Collins au fost de mare succes și au dus la apariția a trei filme, lansate în 2012, 2013, 2014 și 2015. În plus, în perioada următoare este așteptată și a patra parte. Încasările la box office au fost de aproape 3 miliarde de dolari, în condițiile în care bugetul a fost de 495 de milioane de dolari. Și această serie a demonstrat că din cărți ies filme excelente.

Pe acelasi subiect

Cele 5 tipuri de faringita (cauze, tipuri si caracteristici)

Faringele este un organ tubular musculo-membranos situat in gat, care serveste...

Din aceeasi categorie

Cele 5 tipuri de faringita (cauze, tipuri si caracteristici)

Faringele este un organ tubular musculo-membranos situat in gat,...

Menta Pennyroyal: proprietati si contraindicatii

Menta Pennyroyal, cunoscuta popular sub numele de Pennyroyal, este...

Ce este un perinatolog, specialist in medicina materno-fetala?

In fata unei sarcini cu risc crescut, pentru a...