5 cele mai bune carti de istorie pe care le vei citi vreodata

Privind inapoi secolele de conflict, ciuma, foametea, prabusirea imperiala, ascensiunea si caderea civilizatiilor, acestea par aspecte ireale. Si mai mult de mirare este ca, dincolo de supravietuire, am venit cu democratie si literatura, am navigat peste mii de kilometri de ocean, am trecut printr-o Renastere si o Iluminare si o epoca de jazz si am trimis astronauti pe Luna.

Istoria inseamna haos in mare parte, dar o mare parte din ea, de fapt, nu este urata. Cu cat stii mai mult despre aceasta, cu atat mai multe incurcaturi au sens, atat intr-un context istoric, cat si modern. Iata cele mai interesante 5 carti istorice pe care trebuie sa le citesti cel putin o data in viata, iar in ceea ce priveste achizitionarea acestora vezi pe buybooks.ro cele mai interesante si importante carti online. 

1. Istoria lumii antice de Susan Wise Bauer

” Istoria lumii antice” ghideaza cititorii intr-un tur intr-un ritm rapid si amanuntit al lumilor antice din Sumer, Egipt, India, China, Grecia, Mesopotamia si Roma.” Aceasta carte online se poate numi un rezumat al lumii antice. Cand inchideti aceasta carte de citit, dupa aproape 900 de pagini, nu veti sti lovitura cu lovitura din batalia de la Termopile sau detaliile intime ale complotului care a condus la asasinarea lui Cezar.

In schimb veti avea o idee despre modul in care fiecare civilizatie timpurie s-a dezvoltat, a crescut si, in cele din urma, a cazut (sau cel putin s-a schimbat sau s-a contopit cu alta) in loc  sa aflati de stilul in care si-au purtat razboaiele. 

2. Arme, virusuri si otel de Jared Diamond

Soarta societatilor umane nu este istoria unui anumit loc, oameni sau perioade, ci este o examinare a ceea ce s-a intamplat cu o serie de popoare dintr-o multime de locuri si timpuri bazate pe agricultura, boala si alti factori, cum ar fi norocul. Istoria s-a intamplat asa cum s-a intamplat nu pentru ca un grup de oameni era innascut mai bun decat oricare altul, ci pur si simplu pentru ca unii oameni au dezvoltat mai intai arme mai bune sau au invatat cum sa creasca mai multa hrana decat alte popoare. Dar, prin usoare schimbari, totul ar fi putut fi diferit. 

3. Cruciadele de Thomas Asbridge

Cartea cu un singur volum, ce se regaseste in carti online pe Buybooks.ro este la fel de impresionanta pentru cantitatea de informatii, dar si pentru usurinta sa de a fi citita. Asbridge nu numai ca acopera toate campaniile si bataliile majore din epoca cruciadelor, pictand portrete vii ale tuturor jucatorilor importanti implicati (Richard Inima de Leu, Saladin si Sultan Baybars, fiind exemple notabile), dar plaseaza cruciadele in context, ambele aspecte elucidand ce a dus la numeroasele confruntari si modul in care luptele lor au schimbat soarta lumii.

Autorul are o idee excelenta de a prezenta lucrurile atat din perspectiva crestina, cat si musulmana, fara a judeca cine a procedat corect sau gresit, cine este sfant sau pacatos.

4. Over The Edge of The World de Laurence Bergreen

Daca doriti sa stiti ce este o nebunie, cititi ” Over The Edge of The World” a lui Lauren Bergreen si despre navigarea terifianta a lui Magellan in jurul lumii. Magellan si-a propus sa navigheze in jurul lumii. Este clar cum a murit. Este un soc ca o parte din oamenii lui au pornit din nou intr-o astfel de calatorie. Dincolo de naratiunea captivanta a calatoriei propriu-zise,  scrierea cartii a fost posibila datorita jurnalului unui echipaj. Bergreen plaseaza calatoria, in povestea mai mare a erei Explorarii, o perioada in care, de asemenea, s-a dezvaluit aceasta asa-numita lume noua, Atlanticul.

5. Diavolul din Orasul Alb de Erik Larson

De multe ori, de-a lungul istoriei, naratiuni semnificative s-au ciocnit intre ele – uneori parand piese disjuncte si / sau opuse. Cu toate acestea, atunci cand priviti inapoi si le reuniti, aceste evenimente coincidente pot servi pentru a picta o imagine mai completa a unui anumit timp si a unui loc. Acesta este exact cazul cartii Diavolul din Orasul Alb.

Acest ton expansiv acopera doua povesti aparent distincte care, in realitate, au fost impletite: provocarile de a aduce la viata Targul Mondial din Chicago din 1893 si povestea lui HH Holmes, unul dintre cei mai prolifici ucigasi in serie din SUA. Aceasta carte se regaseste online tradusa, in carti online – vezi pe Buybooks.ro.

Concluzie carti online istorice

In lumea din ce in ce mai digitalizata azi, invatarea nu a fost niciodata mai usoara. Alegeti un subiect si puteti afla tot ce ati spera vreodata sa stiti despre el intr-o mare varietate de platforme, inclusiv podcast-uri , site-uri web enciclopedice, televiziune demna de binge si multe altele. Cu toate acestea, cartile sunt inca una dintre cele mai bune metode absolute de a ne cunoaste mai bine pe noi insine, mai ales cand vine vorba de subiecte istorice.

Pe acelasi subiect

Cele 5 tipuri de faringita (cauze, tipuri si caracteristici)

Faringele este un organ tubular musculo-membranos situat in gat, care serveste...

Din aceeasi categorie

Cele 5 tipuri de faringita (cauze, tipuri si caracteristici)

Faringele este un organ tubular musculo-membranos situat in gat,...

Menta Pennyroyal: proprietati si contraindicatii

Menta Pennyroyal, cunoscuta popular sub numele de Pennyroyal, este...

Ce este un perinatolog, specialist in medicina materno-fetala?

In fata unei sarcini cu risc crescut, pentru a...