Povestea lui Cupidon, ingerul iubirii

Cupidon; este unul dintre simbolurile lui Valentin , este un copil cu aripi, un inger mic care este inarmat cu un arc si sageti cu care sa traga in zei si oameni, facandu-i sa se indragosteasca profund . Uneori poarta si legat la ochi, pentru a arata ca iubirea este oarba, aici va spunem povestea lui cupidon.

In Grecia antica, Cupidon era cunoscut sub numele de Eros; tanarul fiu al Afroditei , zeita iubirii, frumusetii si fertilitatii. Pentru romani Cupidon este zeul iubirii, fiul lui Venus si al lui Marte, zeul razboiului.

Originea

Au fost odata un rege si o regina care aveau trei fiice, dintre care cea mai mica, pe nume Psyche, era cea mai inteligenta si mai frumoasa.

Atatea erau virtutile lui; asta a starnit gelozia lui Venus, zeita iubirii si a frumusetii, care a decis sa-si trimita fiul Cupidon sa o raneasca cu una dintre sagetile sale; sa te indragostesti de cel mai rau monstru de pe pamant.

Cand era pe cale sa execute ordinul; Cupidon s-a intepat accidental cu una dintre sagetile sale si s-a indragostit nebuneste de Psyche.

Atat de mare era pasiunea lui incat s-a hotarat sa-i ceara ajutor lui Apollo, zeul luminii si al adevarului, pentru a-si castiga dragostea; care a facut imediat sa dispara pe toti ceilalti pretendenti.

Regele, intrigat de aceasta situatie; De asemenea, i-a cerut sfaturi zeului Apollo, care i-a recomandat sa o duca in varful unui munte pentru ca un zeu sa se poata casatori cu ea.

Deoarece nu era bine sa-i antagonizezi pe zei, in ciuda durerii de a trebui sa se desparta de fiica lui; parintii si-au respectat mandatul.

Cand Psyche a ramas singura, a plans necontrolat pana a adormit. Cand s-a trezit, s-a trezit intinsa pe un covor de iarba proaspata in gradina unui palat magnific. Ascultand o voce care ii spunea ca acest palat este al lui si ca poate dispune de el; din tot ce era.

Fara sa stie, devenise sotia iubita a lui Cupidon, care o vizita doar noaptea, pentru ca Psyche sa nu-i poata vedea niciodata fata, pentru ca dorea sa fie iubita ca barbat si nu ca zeu.

Daca vreodata curiozitatea ei ar fi invins de ea, cei doi s-ar desparti pentru totdeauna, pentru ca acolo unde exista dragoste nu ar trebui sa existe neincredere.

Dar din moment ce Psyche se plictisea ziua, dorea ca surorile ei sa vina sa o viziteze, o dorinta pe care i-a indeplinit-o sotul ei; banuind inca ca nu ar fi o decizie fericita.

Baietii rai s-au unit

Vazand fericirea si opulenta in care traia Psyche, invidia a pus stapanire pe ei si au decis sa puna la cale un plan pentru a-i distruge viata.

Facand apel la faptul ca Psyche nu-si vazuse niciodata sotul, surorile ei i-au umplut capul de indoieli si indoieli; obligand-o sa-si descopere fata in somn si sa duca un cutit pentru orice eventualitate.

Asa a indraznit intr-o noapte Psyche sa-si lumineze fata cu o lampa, fiind uimita de gratia si frumusetea lui Cupidon, care s-a trezit cand a vazut lumina; hotarand sa plece, pentru ca nu si-a respectat conditia.

In disperarea ei, Psyche a cerut ajutorul zeilor, care i-au spus ca va trebui sa-si ceara scuze lui Venus, mama lui Cupidon, pe care a jignit-o fara sa stie.

Venus a dispretuit-o, totusi i-a dat o sansa; ar trebui sa treaca trei probe grele; ca erau mai mult decat imposibil de realizat, dar pe care Psyche a reusit sa le realizeze cu ajutorul naturii; care voia sa o ajute.

Venus a acuzat-o ca este o vrajitoare; si dorind sa o invinga, a supus-o la o ultima incercare si mai grea. Ar trebui sa coboare in Averno si sa umple un cufar cu o parte din frumusetea Proserpinei, zeitatea vietii; moartea si invierea si baza unui mit de primavara.

Stiind ca acest lucru era mai mult decat imposibil, Psyche a decis sa se sinucida aruncandu-se din varful unui turn. Dar inainte de a cadea in gol, a auzit o voce care promitea sa o calauzeasca in timpul calatoriei sale; dar cu conditia ca odata cufarul sa se umple de frumusetea Proserpinei; Nu ar trebui sa-l deschid niciodata.

Psyche a facut tot ce i-a sfatuit vocea ciudata, dar o dorinta vehementa de curiozitate a fortat-o sa deschida cufarul.

Cand cutia a fost deschisa, un somn mort a invadat-o si s-a prabusit pe drum; parca lovit de fulger.

Cupidon, care o cautase; a gasit-o, a putut sa puna visul inapoi in piept, apoi a trezit-o cu un sarut.

A ridicat-o cu blandete si a luat zborul ducand-o cu el pe Muntele Olimp, unde Jupiter; zeul firmamentului i-a unit oficial in casatorie pentru totdeauna.

Pe acelasi subiect

Pubele gunoi pentru un mediu curat si igiena curtii

Astazi este imposibil sa ne imaginam viata fara pubele gunoi. Pubelele...

Din aceeasi categorie