Muzeul mural Diego Rivera si istoria sa

Aceasta este istoria Muzeului Mural Diego Rivera si a lucrarii sale impresionante: „Visul unei dupa-amiezi de duminica in Alameda Central”

Totul a inceput odata cu constructia hotelului Prado intre 1933 si 1946, pe strazile Revillagigedo si Avenida Juarez, in Centrul Istoric al orasului Mexico.

In 1947, cu putin timp inainte de deschidere, arhitectul Carlos Obregon i-a propus lui Diego Rivera realizarea unei murale pentru sufrageria Versailles, cu tematica Alameda Central, datorita apropierii de aceasta. Aceasta s-a facut si s-a mutat in 1960 in holul acesteia, spre deliciul mai multor public.

Hotelul Prado

Odata cu cutremurul din 1985, hotelul Prado a fost practic distrus, dar pictura murala a putut fi salvata, mutandu-l pe 14 decembrie 1986 in proprietatea care a servit drept parcare pentru Hotel Regis, pe strazile Balderas si Colon pentru noul sau. Locatie. Lucrarea a durat 12 ore si a necesitat munca a 300 de muncitori.

Dupa amplasarea picturii, a fost construit Muzeul Mural Diego Rivera, care a fost inaugurat la 19 februarie 1988.

Dar care este importanta acestei lucrari?

„Visul unei dupa-amiezi de duminica in Alameda Central” a fost pictat intre iulie si septembrie 1947.

In cuvintele lui Diego Rivera: „Compozitia [pictura murala] sunt amintiri din viata mea, din copilaria si tineretea mea si acopera din 1895 pana in 1910. Personajele plimbarii viseaza toate, unele dorm pe banci si altele. , plimbare si conversatie”

A fost pictat intre iulie si septembrie 1947, cu ajutorul artistilor Rina Lazo si Pedro A. Penaloza, pe langa colaborarea profesorului Andres Sanchez Flores care a ajutat la pregatirea zidului. Lucrarea a fost realizata in fresca si are o suprafata de 4,17mx 15,67m, cantarind 35 de tone.

In prima sunt reprezentate cucerirea si epoca coloniala: apar Hernan Cortes, Fray Juan de Zumarraga, Sor Juana Ines de la Cruz si Luis de Velasco II; Independenta, interventiile straine, unde se vede Santa Anna predand cheile teritoriilor generalului nord-american Winfield Scott; Reforma si al Doilea Imperiu, cu figurile lui Benito Juarez, Ignacio Ramirez, Necromantul, Ignacio Manuel Altamirano, Maximilian si Carlota de Habsburgo.

Sectiunea centrala il prezinta pe Manuel Gutierrez Najera fluturand palaria lui Jose Marti, scriitori importanti; Lucecita Diaz si Carmen Romero Rubio, fiica si sotia lui Porfirio Diaz, iar printre aceste personaje apar Diego Rivera la varsta de 9 ani si Frida Kahlo. La Calavera Catrina strange mana cu Diego in copilarie si cu bratul creatorului sau, Jose Guadalupe Posada.

In a treia sectiune sunt ilustrate miscarile taranesti si modul in care s-a dezvoltat Revolutia mexicana; portretizarea taranilor maltratati si visul dreptatii; Mexicul modern este reprezentat de o figura prezidentiala care este corupta de religie, femei si afaceri. In aceasta sectiune apar portretele lui Lupe Marin, Ruth si Lupe Rivera, fiicele artistului si Rosa Rolanda, pictorita si coregrafa. Diego se infatiseaza din nou ca un copil care mananca o prajitura.

De ce a starnit atatea controverse?

In prima sectiune este infatisat Ignacio Ramirez, Necromantul, care la varsta de 18 ani a intrat in Academia Lateraneana, unde a tinut un discurs care a inceput cu sintagma controversata „Dumnezeu nu exista”. Rivera a reprezentat intelectualul cu un pergament care includea acea fraza; provocand un astfel de scandal incat arhiepiscopul Luis Maria Martinez a refuzat sa binecuvanteze spatiul in 1948, ulterior un atac al conservatorilor impotriva picturii, care au zgariat fraza si fata lui Rivera. Lucrarea trebuia acoperita cu paravane care erau rareori indepartate.

In aprilie 1956 Diego a schimbat sintagma in „Prelegere la Academia Lateraneana, anul 1836”, care ramane o aluzie discreta la cuvintele de inceput ale discursului Necromantului.

Il puteti vizita de marti pana duminica de la 10:00 la 18:00. Costul accesului este de 35 USD si intrare gratuita pentru studenti, profesori, seniori si duminica.

Pe acelasi subiect

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista multe actiuni...

Din aceeasi categorie

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista...

Albirea dentară – cele mai populare mituri

Albirea dentară este o procedură populară în domeniul stomatologiei...