Kids Zone recomanda: Cele mai bune povesti pentru copii

De la Cenusareasa la Pinocchio si pana la personajele imaginative ale lui Gianni Rodari, iata cele mai frumoase povesti pentru copii de spus sau citit impreuna.

Printese, vraji si lupi rai: acestea au fost intotdeauna ingredientele celor mai frumoase povesti pentru copii. „Spunand basme copiilor nu ii invata ca dragonii exista, ei stiu deja! Basmele sunt folosite pentru a-i invata pe copii ca dragonii pot fi invinsi”, explica un citat celebru al lui Gilbert Keith Chesterton.

De fapt, a spune mici basme, fabule sau legende are o valoare pedagogica uriasa, deoarece ii poate ajuta sa exorcizeze temerile, sa interpreteze realitatea si mai presus de toate sa invete, cu ajutorul unor invataturi mari, importante. Intra pe Kidszone.ro si vezi lista completa cu cele mai frumoase povesti scurte pentru copii, care ii vor fermeca.

Basmele ii stimuleaza pe copii, ii fac sa gandeasca si sa se pasioneze, datorita si numeroaselor creaturi fantastice care ii populeaza, de la zane incantatoare la capcauni, de la sirene la uriasi. Timpul trece dar obiceiul de a citi basme celor mici, sau de a le oferi carti de citit independent, nu se demodeaza niciodata (si speram sa ramana mereu asa), intelegandu-se ca nu sunt doar cei mici. care beneficiaza de ea: de fapt, basmele au fost intotdeauna apreciate si de catre adulti, mai ales in situatii particulare (in vacanta, cand astepti un copil, cand tii in brate un baietel sau o fata inca mica).

Asadar, iata 7 dintre cele mai frumoase povesti pentru copii de pana acum.

  1. Pinocchio. Celebrul basm semnat de Carlo Collodi in 1881 a inspirat filme si desene animate, devenind unul dintre cei mai mari clasici ai literaturii pentru copii. Povestea spune povestea unei marionete de lemn care se confrunta cu munca dificila de a creste.
  2. Cenusareasa. Nascuta dintr-un basm popular, povestea Cenusaresei a devenit celebra gratie versiunilor lui Charles Perrault si a fratilor Grimm, dar si filmului de animatie al Disney. Este unul dintre basmele care s-au spus copiilor din ce in ce mai mult pentru ca ii invata valoarea curajului si a onestitatii, calitati care, in final, sunt mereu rasplatite.
  3. Hansel si Gretel. Un basm german preluat de la fratii Grimm, care exercita intotdeauna o mare fascinatie asupra copiilor. Doi orfani abandonati, o vrajitoare rea si o casuta lacoma care pare sa provina din visele tuturor celor mici: acestea sunt ingredientele caracteristice ale povestii care ii invata pe copii sa se fereasca mereu de aparente si sa nu asculte de straini.
  4. Scufita rosie. Cu siguranta unul dintre cele mai populare basme din toate timpurile, dintre care exista nenumarate
  5. versiuni: este povestea unei fetite care trebuie sa treaca prin padure pentru a-i aduce bunicii pranzul si care ajunge sa-l intalneasca pe lupul cel rau in drum, gata sa o insele. Inca o data, invatatura este sa nu ai incredere niciodata in straini.
  6. Soarecele orasului si soarecele de tara. O fabula a lui Esop, un scriitor grec antic, preluata si de poetul latin Horatiu. Cu simplitate si inmediatie, le dezvaluie copiilor importanta de a sti sa se multumeasca cu lucrurile marunte pentru ca de multe ori, in spatele celor mai maiestuoase si aparent mai atractive, se ascund mari dificultati.
  7. Alice Cascherina. Unul dintre cele mai frumoase personaje nascute din imaginatia marelui Gianni Rodari si protagonist al uneia dintre povestile desprinse din „Favole al telefone”. Alice este o fetita ca multe care ajunge mereu sa cada in lucruri: in ceas cu alarma, in robinet, in sticla. O poveste amuzanta care va fascina copiii.
  8. Cicadele si furnica. In sfarsit, un alt mare clasic Esop care le arata copiilor importanta muncii grele si a indeplinirii datoriilor, evitand sa fie neglijenti. Metafora este simpla si imediata: furnica care a muncit din greu toata vara va avea provizii pentru iarna, in timp ce lacusta care si-a petrecut sezonul de vara cantand se gaseste fara nimic.

Pe acelasi subiect

Cele mai populare jocuri de slot cu fructe

Jocurile de tip slot cu fructe se numara printre cele mai...

Din aceeasi categorie

Cele mai populare jocuri de slot cu fructe

Jocurile de tip slot cu fructe se numara printre...

Rochii pentru mama miresei: tot ce trebuie sa stii

Marele consilier al miresei este intotdeauna mama ei care,...

5 recomandări pentru purtarea corectă a ochelarilor de vedere

Sursa foto: freepik.com Purtarea corectă a ochelarilor de vedere...