Cum va ajutati copilul sa treaca printr-un divort dificil?

Mii de copii experimenteaza tristetea divortului in fiecare an, iar parintii pot face anumite lucruri pentru a-i ajuta pe cei mici sa treaca mai usor prin aceasta situatie delicata. Avocatii cu experiente in dreptul familiei, cum sunt avocatii https://advocat.ro/, ii pot ajuta pe parinti sa influnte mai usor dificultatile pe care le vor intampina copiii in timpul divortului.

Desigur, fiecare copil reactioneaza diferit, in acord cu personalitatea lui distincta, de varsta lui si de circumstantele specifice procesului de separare si divor din familia dumneavoastra. Fiecare divort va afecta copiii implicati – nu exista niciun dubiu in acest sens. Reactiile initiale din primul an sunt deseori asemanatoare cu procesul de tristete pentru ca cei mici experimenteaza o serie de sentimente si stari: soc, negare, tristete, frustrare, furie, anxietate si, in final, acceptare.

Vestea buna este ca, in urma unui divort, copiii pot capata anumite abilitati de a face fata situatiilor delicate. Au o flexibilitate mai mare si mai multa toleranta pentru luptele altora. Va puteti ajuta copiii in continuare acestor abilitati dobandite, spunandu-le sincer care este adevarul din spatele separarii dumneavoastra. Reamintiti copilului ca il iubiti, dar nu faceti acest lucru intr-un mod sufocant. Pregatiti-l sincer pentru marile schimbari care vor urma in viata voastra. Orice persoana se descurca mai bine intr-o situatie delicata atunci cand s-a pregatit psihologic pentru schimbare.

Unele din cele mai importante lucruri pe care expertii in sanatatea mentala le subliniaza sunt urmatoarele. Ca parinte, puteti sa le cititi si sa incercati sa le puneti in aplicare pentru ca dau rezultate bune.

– Straduiti-va sa ascundeti conflictele de ochii copilului. Conflictele, discutiile aprinse si discutiile legale nu ar trebui sa ajunga la urechile copiilor, oricat de dificil ar fi acest lucru.

– Amintiti copilului ca poate conta pe dumneavoastra pentru stabilitate, ingrijire si structura.

– Daca este posibi, mentineti o relatie de lucru cu fostul partener.

– Protejati copilul de stresul si supararea care ataca orice parinte care se afla intr-un divort.

– Pastrati negativismul si vina in afara casei, departe de sufletul si mintea copiilor.

– Cautati ajutor profesionist pentru copiii dumneavoastra. Consilierea familiei poate fi de mare ajutor pentru a oferi copiilor dumneavoastra un loc sigur pentru a discuta despre grijile lor.

– Reamintiti copiilor in mod regulat ca divortul nu este deloc din vina lor. Reamintiti-le ca ei Nu sunt responsabili pentru remedierea lucrurilor si nu pot face nimic pentru a schimba rezultatul. Suna dar, dar copiii trebuie sa inteleaga ca divortul este un lucru real, iar ei nu pot schimba asta.

– Cartile despre divort pentru copiii pot fi de mare ajutor in acest caz. Ele va pot ajuta sa deschideti subiectul si sa-l abordati intr-un mod mai lejer. Incurajati copilul sa discute despre ceea ce simte si despre starile pe care le experimenteaza.

In situatiile in care lupta pentru custodia copiilor devine si mai apriga, procesul poate fi si mai daunator pentru copii. Un avocat profesionist specializat ca advocat.ro va poate ajuta  si va poate oferi sfaturi excelente pentru a va proteja copiii impotriva caderilor emotionale. Adultii care trec prin separare si divort, au nevoie, de obicei de sprijin – din partea unor psihologi profesionist, din partea familiei, a prietenilor apropiati etc.

Sfat din partea unui avocat divort

Nu incercati sa obtineti ajutor din partea copiilor dumneavoastra in timpul unui divort, chiar daca par sa doreasca sa vi-l ofere. Acest lucru ii pune intr-o pozitie teribila. Cautati profesionisti care va pot ajuta. In curand veti finaliza procesul si vei incepe o viata noua.

Cand ati ajuns la concluzia ca nu mai este cale de impacare si ca cel mai bine pentru dumneavoastra si copiii sa mergeti pe o cale separata fata de fostul sot sau fosta sotie, inarmati-va cu rabdare. Alegeti un avocat bun care sa va reprezinte interesele in fata instantelor de judecata si care sa va ajute sa castigati ceea ce va  propuneti: custodia copilului.

Poate ca aceasta este o situatie confuza si pentru dumneavoastra, dar trebuie sa o tratati cu maxima responsabilitate. Fiti aproape de copilul sau copiii dumneavoastra, fiti blanzi, buni ascultatori si buni comunicatori, iar in final veti reusi sa treceti cu bine este un divort. Va puteti pregati pentru o viata noua.

Pe acelasi subiect

Cele 5 tipuri de faringita (cauze, tipuri si caracteristici)

Faringele este un organ tubular musculo-membranos situat in gat, care serveste...

Din aceeasi categorie

Cele 5 tipuri de faringita (cauze, tipuri si caracteristici)

Faringele este un organ tubular musculo-membranos situat in gat,...

Menta Pennyroyal: proprietati si contraindicatii

Menta Pennyroyal, cunoscuta popular sub numele de Pennyroyal, este...

Ce este un perinatolog, specialist in medicina materno-fetala?

In fata unei sarcini cu risc crescut, pentru a...