Cum sa alegi o tabla interactiva pentru sala ta de clasa?

Tablele interactive Absolut Office au avut un impact semnificativ in scolile care au ales sa imbratiseze acest tip de educatie in sala de clasa. Modernizarea adusa metodelor traditionale deschide intr-adevar calea catre noi posibilitati, atat pentru predare, cat si pentru invatare. Dar alegerea unei table interactive poate fi confuza. Pe langa intelegerea caracteristicilor tehnice, va fi necesar sa se asigure ca acestea sunt adaptate contextului lor de utilizare.

In acest articol, iti vom spune care sunt cele mai importante caracteristici de luat in considerare. 

Tabla interactiva devine unul dintre elementele cheie ale salii de clasa moderne. Cu functiile sale multimedia, colaborarea cu ecranul tactil si gamificarea lectiilor, profesorii au acum instrumentele pentru a interactiona cu generatiile mai tinere intr-un mod mai relevant, familiar si distractiv.

Ce este o tabla interactiva?

O tabla interactiva inlocuieste tabla traditionala, neagra sau alba, cu un ecran interactiv mare care digitalizeaza tot continutul cursului, de la planificarea acestuia pana la prezentare, inclusiv participarea studentilor.

Citeste si: Avantajele unei table interactive

Datorita accesului la internet, suportului audio si video, ecranului tactil si software-ului dedicat, tabla interactiva permite profesorilor sa creeze lectii mai captivante care vor ajuta la imbunatatirea rezultatelor elevilor.

Cum sa alegi o tabla interactiva potrivita

Cea mai buna alegere pentru sala ta de clasa va depinde de mai multi factori: buget, dimensiunea salii, varsta studentului, utilizarea curenta si departamentul IT al institutiei tale Urmatoarele randuri iti vor permite sa intelegi mai bine diferitele functionalitati ale tablelor interactive si te vor ajuta sa gasesti solutia cea mai potrivita nevoilor tale.

Conectivitate USB-C

USB-C permite, cu un singur cablu, acces imediat la video, audio si alimentare. Transferul de date este fulgerator, iar conectivitatea USB-C imbina mai multe cabluri voluminoase intr-un singur cablu. Acest lucru permite profesorului sa se conecteze cu usurinta la tabla interactiva in timp ce isi pastreaza dispozitivul complet incarcat, fara a fi nevoie de o priza suplimentara.

Tehnologia tactila

Functionalitatea tactila aduce la viata ecranul, inlocuind (adesea, limitate) rechizitele scolare cu noi instrumente digitale care le permit profesorilor sa creeze lectii mai captivante la care elevii vor participa activ.

Audio

Sunetul de calitate le va permite profesorilor sa exploateze pe deplin beneficiile invatarii asistate de video, retinand in acelasi timp atentia elevilor, stimuland interactiunea si incurajand participarea la lectie.

Matrice de microfoane

O matrice de microfoane este un grup de microfoane dintr-un dispozitiv, care lucreaza impreuna pentru a capta o gama mai dinamica de sunet. Astfel, cu cat sunt mai multe microfoane in dispozitiv, cu atat captarea sunetului va fi mai dinamica si va oferi o experienta de calitate ascultatorului.

Tehnologii de protectie a ochilor

Afisajele unei table cu tehnologii de protectie a ochilor abordeaza efectele expunerii prelungite a ecranului (o mare ingrijorare pentru parintii in era digitala) oferind solutii hardware si software pentru a proteja sanatatea elevilor.

Administrare de la distanta

Administrarea de la distanta simplifica partea IT datorita gestionarii simple si simultane a mai multor dispozitive. O persoana cu acces de administrator poate gestiona apoi toate tablele dintr-o scoala, indiferent unde se afla, pur si simplu cu o conexiune la internet.

Pe acelasi subiect

Cele mai populare jocuri de slot cu fructe

Jocurile de tip slot cu fructe se numara printre cele mai...

Din aceeasi categorie

Cele mai populare jocuri de slot cu fructe

Jocurile de tip slot cu fructe se numara printre...

Rochii pentru mama miresei: tot ce trebuie sa stii

Marele consilier al miresei este intotdeauna mama ei care,...

5 recomandări pentru purtarea corectă a ochelarilor de vedere

Sursa foto: freepik.com Purtarea corectă a ochelarilor de vedere...