Beneficiile yoga pentru inima

Daca deja ni s-a parut ca beneficiile acestei practici stravechi erau multe, acum se mai adauga una. Noi studii dezvaluie beneficiile yoga pentru a reduce bolile de inima. In cuvintele dr. Miguel Angel Garcia-Fernandez, de la Societatea Spaniola de Cardiologie, „este incredibil ca yoga are acelasi potential ca alergarea sau ciclismul pentru a preveni bolile cardiovasculare!”

O compilatie stiintifica recenta, care rezuma 37 de investigatii privind beneficiile yoga asupra sanatatii, concluzioneaza ca aceasta veche disciplina indiana este legata de reducerea factorilor de risc cardiovascular, inclusiv greutatea, tensiunea arteriala si colesterolul. Aceasta antologie, realizata de cercetatori de la universitati din Tarile de Jos si Statele Unite si publicata in Jurnalul European de Cardiologie Preventiva, demonstreaza beneficiile fortei, flexibilitatii si respiratiei, atat de caracteristice yoga, pentru imbunatatirea bunastarii fizice si psihice. de oameni.

Indicat persoanelor care nu fac sport

In opinia dr. Garcia-Fernandez, yoga este o optiune „foarte buna” pentru acele persoane care, din orice motiv, din motive de sanatate sau pur si simplu pentru ca nu le place, fug de practicarea exercitiilor fizice.

Desi s-a demonstrat ca beneficiile cardiovasculare ale yoga s-ar putea datora capacitatii sale de a reduce nivelul de stres, specialistul introduce un alt factor: dispozitia. Persoanele care se alatura acestei discipline sunt „speciale”, subliniaza el, intelegand ca atare oameni care au un anumit mod de a gandi, o alta filosofie de viata si care cauta bunastarea fizica si spirituala prin exercitii si meditatie. „Cred ca este foarte posibil ca aceasta dispozitie, aceea de a fi constient de a face ceva, sa fie in sine un factor de prevenire a riscului cardiovascular”, spune el.

Yoga si fibrilatie atriala

In urma cu mai bine de un an, un studiu a aratat ca acei pacienti care sufera de episoade recurente de fibrilatie atriala (FA) ar putea reduce aceste evenimente cardiace prin practicarea yoga. „Fibrilatia atriala este o boala cardiaca care se caracterizeaza prin alterarea ritmului inimii, producand batai neregulate si necoordonate”, spune el. Este o aritmie frecventa si periculoasa. In Mexic, peste un milion de oameni sufera de ea, potrivit Datele IMSS, iar prevalenta lor creste pe masura ce trec anii.

O investigatie efectuata la Centrul Medical al Universitatii din Kansas (SUA), care a analizat 49 de pacienti cu varste cuprinse intre 18 si 80 de ani cu fibrilatie atriala paroxistica (recurente), a aratat urmatoarele: in primele trei luni, pacientii au fost tratati cu tratamentul obisnuit. medicamente (beta-blocante); dar. in urmatoarea faza de trei luni, medicamentele au fost combinate cu sesiuni de yoga de o ora conduse de un instructor profesionist de cel putin doua ori pe saptamana. Au urmat o rutina de zece minute de exercitii de respiratie, zece minute de exercitii de incalzire, o jumatate de ora de diferite asane (posturi de yoga) si ultimele zece minute de exercitii de relaxare.

Efectul acestei noi practici asupra pacientilor a fost o scadere cu 31% a episoadelor simptomatice de FA si o scadere cu 50% a episoadelor asimptomatice. In plus, pacientii au vazut cum le-au scazut tensiunea arteriala, inflamatia, anxietatea si nivelul depresiei dupa practicarea de rutina a yoga blanda.

Ce are yoga care beneficiaza atat de mult inima?

Posibil este meditatia, care este practica centrala a acestei discipline stravechi. Alte cercetari publicate in jurnalul Circulation sunt clare: meditatia transcendentala poate reduce riscul de mortalitate, infarct miocardic si accident cardiovascular cu 48% la pacientii cu boala coronariana. Meditatia transcendentala este o tehnica simpla care se practica 15 pana la 20 de minute de doua ori pe zi, stand cu ochii inchisi in timp ce repeta un cuvant sau un set de cuvinte (mantra).

Beneficii si mai multe beneficii pentru practicarea unei discipline cunoscute in India si care, din fericire, s-a raspandit in lumea occidentala.

Pe acelasi subiect

Cele 5 tipuri de faringita (cauze, tipuri si caracteristici)

Faringele este un organ tubular musculo-membranos situat in gat, care serveste...

Din aceeasi categorie

Cele 5 tipuri de faringita (cauze, tipuri si caracteristici)

Faringele este un organ tubular musculo-membranos situat in gat,...

Menta Pennyroyal: proprietati si contraindicatii

Menta Pennyroyal, cunoscuta popular sub numele de Pennyroyal, este...

Ce este un perinatolog, specialist in medicina materno-fetala?

In fata unei sarcini cu risc crescut, pentru a...