Esti beneficiarul unei mosteniri? Iata ce trebuie sa stii

De unde știi dacă ești beneficiar al unei mosteniri? Te va costa ceva sa intri in posesia mostenirii? Și ce se întâmplă dacă cineva moare fără a face un testament? Continua sa citesti acest articol pentru a afla mai multe informatii utile.

Cum știu dacă sunt beneficiarul unui testament?

Dacă cineva a lăsat un testament și sunteți beneficiar al unui imobil, atunci veti fi contactat, de obicei, de către executor sau de avocat pentru a vă informa că sunteți beneficiar. Gradele de rudenie sunt si ele importante, in cazul in care exista mai multi mostenitori. Poti afla mai multe de pe https://ad-avocat.ro/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-gradele-de-rudenie/ . Executorul este un individ desemnat pentru a administra ultima voință a unei persoane decedate, iar datoria sa principală este de a realiza instrucțiunile de gestionare a afacerilor și dorințelor decedatului. Odată ce executantul testamentului a indeplinit procesele juridice și financiare implicate în tratarea activelor unei persoane care a murit, testamentul va deveni un document public și puteți obține o copie a acestuia pentru a verifica dacă sunteți sau nu Beneficiar al imobilului respectiv.

Ca beneficiar al unui testament, ce documente trebuie să prezint înainte de a-mi putea primi moștenirea? Ce verificări sunt efectuate?

Adesea, ca beneficiar, va trebui să furnizați anumite documente, cum ar fi un permis de conducere și pașaport pentru a vă verifica identitatea și adresa. O căutare de faliment va fi, de asemenea, efectuată de către solicitant înainte ca orice moștenire să fie plătită.

Trebuie sa platesc anumite taxe pentru a intra in posesia mostenirii?

Înainte de distribuirea proprietății, se va intocmi o lista cu costurile, cum ar fi funerale, datorii, taxe legale, cheltuielile executorilor și impozitul pe moștenire (dacă este cazul). Soldul este apoi plătit beneficiarilor voinței / investiției. În calitate de beneficiar, de obicei, nu suportați costuri personal. De obicei, un cadou într-un testament este lăsat „fără taxe”, cu toate acestea, în anumite ocazii, testamentul poate afirma că darul este „supus impozitului”, caz în care orice taxă de moștenire va fi plătită de beneficiar. Exista unele situatii cand poti apela la un avocat gratuit. Pe fbx.ro descoperi care sunt acestea.

Cat dureza pana intru in posesia unei mosteniri?

Daca situatia este una simpla si nu mai exista si alti mostenitori implicati, atunci chestiunile pot fi de obicei finalizate în aproximativ șase luni. În cazul în care proprietățile sunt mai complexe, de exemplu în cazul în care taxa de moștenire este plătibilă, vă puteți astepta la aproximativ 12-18 luni. Dacă cineva contestă testamentul, atunci procesul poate dura mult mai mult dacă lucrurile se termină la instanță. Dacă există o proprietate care trebuie vanduta, atunci acest lucru ar putea întârzia și problemele.

Dacă cineva moare fără a face un testament, cine poate face o pretenție pe proprietatea lor?

Ei bine, intr-o astfel de situatie, mostenirea pe care o primesti pe teritoriul Romaniei, trebuie împărțită în conformitate cu regulile de investiții, a căror ordine este:

• soț / soție sau partener civil

• Copii / nepoți

• părinți

• frați și surori

• Bunici

• Unchi și mătuși

De ce este atât de important sa facem un testament?

Este deosebit de important să facem un testament. Aceasa decizie va simplifica lucrurile dupa deces. In foarte multe situatii, oamenii nu fac un testament, iar copiii incep sa se judece apoi si sa cheltuiasca sume mari de bani pentru a se stabili cum se imparte averea.

Pe acelasi subiect

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista multe actiuni...

Din aceeasi categorie

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista...

Albirea dentară – cele mai populare mituri

Albirea dentară este o procedură populară în domeniul stomatologiei...