Cum trebuie sa decurga prima intalnire cu avocatul tau

Prima dvs. întâlnire cu un avocat este un pas important în soluționarea litigiului dvs. juridic. Pe lângă faptul că vă oferă șansa de a vă întâlni, puteți afla, de asemenea, multe despre disputa dvs. juridică și care va fi rezultatul. Dacă veți angaja un avocat, prima întâlnire ar trebui să fie ca un interviu de angajare. Ar trebui să luați în considerare caracteristicile și expertiza pe care le doriți de la un avocat. În timpul sesiunii, puneți întrebări pentru a determina dacă acesta este avocatul potrivit pentru dvs.

Dacă aveți de gând să plătiți doar pentru unele servicii juridice, trebuie să stabiliți dacă dvs. și acest avocat puteți lucra în parteneriat. În timpul sesiuni, trebuie să vă clarificați așteptările și rolurile reciproce. Puneți întrebări pentru a determina dacă există o potrivire bună. Poți lucra în echipă? În cele din urmă, dacă vă întâlniți cu un avocat gratuit sau low-cost, doriți să obțineți cât mai mult din sesiune.

Ce va dori să știe avocatul tău

Ca și în cazul tuturor celorlalte relații profesionale, avocatul dvs. de pe https://avocat-online.eu/  va dori să știe cine sunteți – câteva informații personale (cum ar fi slujba dvs.), situația dvs. personală (cum ar fi dacă sunteți căsătorit, dacă aveți copii) și informații de contact. Cel mai important, avocatul dvs. va întreba motivul pentru care ați decis să îl consultați. Este foarte important să îi spuneți avocatului dvs. tot ceea ce este legat de disputa dvs., nu doar informațiile care vă susțin partea de poveste. Acest lucru nu înseamnă că vă spuneți povestea vieții. Trebuie să furnizați informații complete despre problema dvs. juridică.

Uneori, este dificil să știi ce este relevant și ce nu, dar avocatul tău te va ajuta să rezolvi acest lucru. De asemenea, trebuie să dezvăluiți toate documentele relevante avocatului dumneavoastră. Avocatul trebuie să fie capabil să vă evalueze cu precizie cazul într-un stadiu incipient. Pentru a vă oferi sfaturi juridice bune, avocatul dvs. trebuie să cunoască toate faptele. A fi pregătit și a avea copii ale documentelor importante va ajuta foarte mult în această privință. Luați un dosar de documente la întâlnirea dvs. Avocatul dvs. va dori să afle despre toate detaliile pe care le considerați importante pentru cazul dvs., cum ar fi contracte, scrisori, documente judiciare, chitanțe, facturi și acorduri (de exemplu, un acord de separare).

Furnizați avocatului numele și informațiile de contact ale martorilor care vă pot sprijini cazul. De asemenea, vă ajută să scrieți un scurt rezumat al celor întâmplate în disputa dvs., menționând datele la care s-au întâmplat anumite evenimente. Este posibil să se aplice o perioadă de prescripție pentru cazul dvs., iar avocatul dvs. poate fi necesar să ia imediat anumite măsuri pentru a vă proteja drepturile legale.

Lucruri pe care vei dori să le știi

Este o idee bună să notați întrebările pe care doriți să le adresați avocatului dvs. În primul rând, veți dori să știți dacă aveți o problemă juridică. Nu toate litigiile pot fi soluționate prin acțiuni în justiție. Dacă aveți o problemă juridică, veți dori să știți despre punctele forte și punctele slabe ale cazului dvs. și care va fi rezultatul probabil. Indiferent dacă aveți o plângere legală împotriva cuiva sau aceasta are împotriva dvs., veți dori să știți despre riscurile juridice cu care vă confruntați. În sistemul juridic, ceea ce puteți dovedi este adesea mai important decât ceea ce s-a întâmplat. Aflați de ce dovezi veți avea nevoie pentru a vă susține cazul.

Poate că va trebui să începeți să colectați mai multe documente sau să găsiți alți martori. Întrebați ce opțiuni există pentru soluționarea litigiului dvs. juridic – unele litigii sunt soluționate după schimbul de câteva scrisori între avocatul dvs. și cealaltă parte. Avocatul dvs. ar putea să estimeze cât va dura rezolvarea problemei. De asemenea, veți dori să vorbiți despre costul luării anumitor măsuri legale, cum ar fi litigiile. Ar trebui să întrebați despre alte modalități de a vă soluționa litigiul fără a merge în instanță, cum ar fi negocierea, medierea sau arbitrajul. În unele cazuri, este mult mai rentabil să soluționăm imediat litigiul plătind bani sau transferând proprietăți de la o parte la alta. frontpress.ro te invata cum sa te pregatesti pentru prima intalnire cu un avocat.