Cat ar trebui sa reziste un parfum pentru barbati?

Cumpararea unui parfum bun necesita o investitie buna. Poate ca nu este o suma uriasa de bani, totusi, este un produs care – daca il cumparam de buna calitate – costa mai mult decat alte lucruri pe care le folosim in rutinele noastre de ingrijire.

Deci, in multe cazuri, cumpararea constanta de parfumuri nu este practica sau cel putin nu este economica. Dar de ce unii barbati isi consuma sticlele mai repede decat altii? si Care ar trebui sa fie durata medie de viata a unei sticle de parfum? 

Cat ar trebui sa dureze o sticla de parfum?

In realitate, nu exista o viata medie „ideala” pentru o sticla de parfum , dar ar trebui sa luam in considerare obiceiurile noastre daca sticlele nu rezista mai mult de sase luni, deoarece in acele cazuri am putea depasi cantitatea zilnica ideala de parfum.

Alege un parfum ideal

Expertii in aroma au facut experimente cu sticle de parfum de 50 ml si 100 ml, incercand sa determine cate spray-uri poate goli o sticla de parfum (un fel de a ajunge in centrul TutsiPop). Dintre datele lor, daca folosim trei spray-uri pe utilizare, durata medie a unui flacon de 50 ml este de 245 de zile, aproximativ opt luni, in timp ce un flacon de 100 ml ar dura de doua ori mai mult, aproximativ 16 luni, mai mult sau mai putin un an si jumatate. 

Aici intervin obiceiurile. In timp ce -se presupune- regula este sa folosesti cate trei spray-uri cu fiecare parfum, adevarul este ca multi barbati tind sa ia mai mult, unii ajungand pana la 10 spray-uri pe utilizare, ceea ce este excesiv, mai ales daca vorbim de un parfum high-end.calitate, care ofera un miros bun inca de la prima pulverizare. Conform experimentelor NST, daca stoarcem 10 spray-uri dintr-o sticla de 50 ml , aceasta va dura putin peste doua luni, in jur de 73 de zile, dublu fata de o sticla de 100 ml. 

Este obisnuit ca barbatii sa puna mai mult parfum daca nu simt ca are un miros, iar asta se intampla atunci cand parfumurile nu sunt de buna calitate. Este mai rau daca parfumul este de buna calitate si folosesti prea mult. Nu numai ca exagerezi, obtinand un miros excesiv, dar si epuizezi un produs de buna calitate.

Daca vrei sa mirosi bine cu cateva spray-uri, depinde de locurile in care pui parfumul , plus ca trebuie sa tii minte ca mai mult nu inseamna mai bine, dar este mai bine sa ai un miros subtil si nu atat de invaziv (cum este este adesea cazul altor persoane, ceea ce este chiar iritant pentru nas). 

Daca ne indepartam de „doua spray-uri” sugerate si mergem cu o medie de 5, parfumul de 100 ml va dura 294 de zile, aproximativ 9 luni. Dar… aici vine un alt lucru important. Nu se foloseste acelasi parfum in fiecare zi. 

Fiind barbati completi, nu folosim un singur parfum , dar poate avem o colectie mai larga, asa ca atunci un parfum , cu utilizare regulata, nu va dura doar mai mult de 9 luni, ci mult mai mult deoarece vom alterna mai multe. 

In fine, unele parfumuri au data de expirare, iar unele sugereaza aruncarea sticlei dupa 3 ani. Totusi, nu toate parfumurile expira dupa acea data si ai putea sa le folosesti o perioada (pana cand vezi cu adevarat ca nu mai functioneaza). 

Deci, daca cautam o concluzie: un singur parfum ar trebui sa reziste in medie mai mult sau mai putin 9 luni, dar va ajunge sa fie mai mult daca avem o colectie si nu purtam acelasi lucru in fiecare zi. Daca nu sunt de durata pentru tine, sunt sanse sa folosesti prea mult, asa ca este timpul sa folosesti mai putin sau sa gasesti ceva pentru care sa te simti mai bine imediat. 

Pe acelasi subiect

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista multe actiuni...

Din aceeasi categorie

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista...

Albirea dentară – cele mai populare mituri

Albirea dentară este o procedură populară în domeniul stomatologiei...