Care este tratamentul pentru mononucleoza infectioasa

Mononucleoza infectioasa este o boala care consta dintr-un virus ale carui simptome sunt febra, durere severa in gat si ganglioni limfatici umflati, dar care este tratamentul acestuia?

Mononucleoza infectioasa este o boala care consta dintr-un virus ale carui simptome sunt febra, durere severa in gat si ganglioni limfatici umflati, in special in zona gatului. Aceasta este o boala care se raspandeste prin iesire, motiv pentru care se numeste boala sarutului. Desi poate aparea la orice varsta, apare cel mai frecvent la adolescentii intre 14 si 17 ani.

Simptomele mononucleozei infectioase sunt foarte caracteristice, deoarece incepe sa-si faca aparitia cu o usoara oboseala, care se completeaza cu o stare generala de rau, dureri de gat si cefalee care cresc considerabil pana devin insuportabile. Cele mai frecvente simptome ale bolii sarutului sunt:

  • Febra

Durere severa in gat Muschi rigidi Ganglioni limfatici umflati Pierderea poftei de mancare

Cel mai frecvent este ca apare la adolescenti intre 14 si 17 ani

Dupa cum am mentionat mai devreme, mononucleoza infectioasa se transmite prin saliva si prin gesturi in care este schimbata, cum ar fi sarutul, bautul din acelasi pahar, mancatul din aceeasi furculita sau lingura, poate fi foarte riscant, deoarece aceasta boala este foarte usor de intampinat. raspandire. Aceasta boala se poate raspandi si altora atata timp cat persoana care sufera de ea prezinta simptome. Nu poate fi cuantificata intr-un timp exact, deoarece fiecare persoana este afectata intr-un mod diferit. Aproximativ poate dura in jur de 10 zile daca nu este un caz grav, sau poate dura chiar si 4 luni, daca exista o complicatie precum splina marita, de exemplu.

Tratamentul mononucleozei infectioase sau bolii sarutului

Tratamentul medical care se efectueaza in aceste cazuri este intotdeauna pentru a atenua simptomele pe care le prezinta aceasta boala, dar in cazul in care boala este mai complicata decat in ​​mod normal, se pot administra intotdeauna medicamente cu steroizi. Pentru a ameliora simptomele tipice ale bolii sarutului, medicii prescriu intotdeauna:

  • Bea multe lichide, in special apa

Odihneste-te si odihneste bine corpul, astfel incat sa nu fie supus niciunui efort. Luati paracetamol sau ibuprofen la fiecare 6 ore pentru a reduce febra si a calma durerile de cap. Faceti gargara cu apa de gura sau apa sarata pentru a reduce inflamatia si durerea in gat.

Uneori boala sarutului dureaza mai mult decat de obicei

Uneori boala sarutului dureaza mai mult decat de obicei si atunci apare mononucleoza cronica, care consta in a suferi de aceleasi simptome de mononucleoza timp de cateva luni la rand. Cand boala sarutului devine complicata, poate duce la alte simptome precum ruptura splinei, deoarece uneori devine inflamata, anemie, din cauza faptului ca globulele rosii mor inainte de a trebui, o eruptie cutanata sau chiar sa produca. moarte la acei oameni care au un sistem imunitar foarte slabit.

Pentru a preveni aparitia bolii sarutului sau a mononucleozei infectioase, cel mai bine este sa evitati contactul cu cineva care o are. Pentru a face acest lucru, evitati sa va apropiati cat mai mult posibil de aceasta persoana, deoarece este un virus foarte contagios prin saliva. In cazul in care locuiti cu o persoana care sufera de mononucleoza, nu folositi aceleasi ustensile de bucatarie ca acea persoana, evitati sa folositi aceleasi prosoape de baie si evitati, de asemenea, sa le sarutati. Boala sarutului se poate raspandi de la aparitia primelor simptome si pana la cateva luni mai tarziu, asa ca trebuie luata in considerare si sa nu comitam vreo imprudenta pe care am evidentiat-o anterior sa nu o suferim. In acest articol vorbim despre: Febra

Pe acelasi subiect

Legenda lui Uay Chivo, vindecatorul lui Chochola

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute legende din Peninsula Yucatan,...

Din aceeasi categorie

Legenda lui Uay Chivo, vindecatorul lui Chochola

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute legende din...

Povestea lui Cupidon, ingerul iubirii

Cupidon; este unul dintre simbolurile lui Valentin , este...

Principii Feng Shui pentru dormitorul tau

Nu poti dormi noaptea? Incearca aceste principii feng shui...