Albirea dentară – cele mai populare mituri

Albirea dentară este o procedură populară în domeniul stomatologiei cosmetice, însă în jurul ei circulă o serie de mituri care pot crea confuzie. 

Mitul 1: Albirea Dentară Deteriorează Smalțul Dinților

Acesta este probabil unul dintre cele mai comune mituri. În realitate, produsele de albire dentară aprobate de către autoritățile competente sunt sigure și nu deteriorează smalțul dinților. Acestea conțin peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă, care penetrează smalțul și oxidează pigmenții colorați. Acest proces nu erodează sau slăbește smalțul.

Mitul 2: Albirea Dentară Produce Sensibilitate Dentară Permanentă

Un alt mit popular este că albirea dentară poate cauza sensibilitate dentară permanentă. Este adevărat că unii pacienți pot experimenta o sensibilitate temporară după procedură, dar aceasta dispare de obicei în câteva zile. Dacă urmezi instrucțiunile medicului dentist și folosești produsele de albire corespunzător, nu ar trebui să te confrunți cu sensibilitate dentară pe termen lung.

Mitul 3: Albirea Dentară Poate Fi Realizată Cu Produse Naturale, cum Ar Fi Sucul de Lămâie sau Bicarbonatul de Sodiu

Chiar dacă unele produse naturale pot părea atrăgătoare pentru albirea dinților, acestea pot fi de fapt dăunătoare. Sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu, de exemplu, sunt foarte abrazive și pot eroda smalțul dinților dacă sunt utilizate în mod regulat. Pentru o albire dentară sigură și eficientă, este recomandat să folosești produse de albire aprobate de către specialiști și să urmezi instrucțiunile acestora.

Mitul 4: Albirea Dentară Funcționează La Fel Pentru Toată Lumea

Acesta este un alt mit comun. Rezultatele albirii dentare pot varia de la o persoană la alta, în funcție de o serie de factori, inclusiv culoarea originală a dinților, vârstă și stilul de viață. De asemenea, anumite tipuri de decolorare, cum ar fi cele cauzate de medicamente sau de traumatisme, pot fi mai dificil de tratat cu albirea dentară.

Mitul 5: Albirea Dentară Este Permanentă

Deși rezultatele albirii dentare pot dura mult timp, acestea nu sunt permanente. Consumul de alimente și băuturi colorate, fumatul și îmbătrânirea pot duce la decolorarea dinților în timp. Pentru a menține rezultatele, s-ar putea să fie necesară repetarea tratamentului ocazional.

Mitul 6: Albirea Dentară Poate Albi Lucrările Dentare

Acesta este un mit total. De fapt, albirea dentară nu are niciun efect asupra lucrărilor dentare, cum ar fi coroanele, punțile sau fațetele. Dacă ai astfel de lucrări și vrei să îți albești dinții, este recomandat să discuți cu medicul dentist, deoarece s-ar putea să fie necesară înlocuirea lucrărilor pentru a se potrivi cu noua culoare a dinților.

Concluzie

Albirea dentară este o procedură eficientă și sigură pentru majoritatea oamenilor, dar este important să înțelegi ce implică aceasta și ce poți aștepta. Înainte de a începe orice procedură de albire dentară, este recomandat să discuți cu medicul dentist. Acesta îți poate oferi sfaturi personalizate, poate demonta orice alte mituri pe care le-ai auzit și te poate ajuta să obții un zâmbet mai luminos și mai sănătos.

Pe acelasi subiect

Cele mai populare jocuri de slot cu fructe

Jocurile de tip slot cu fructe se numara printre cele mai...

Din aceeasi categorie

Cele mai populare jocuri de slot cu fructe

Jocurile de tip slot cu fructe se numara printre...

Rochii pentru mama miresei: tot ce trebuie sa stii

Marele consilier al miresei este intotdeauna mama ei care,...

5 recomandări pentru purtarea corectă a ochelarilor de vedere

Sursa foto: freepik.com Purtarea corectă a ochelarilor de vedere...