3 lucruri importante de care trebuie sa stii despre implantul dentar

Obtinerea unui implant dentar este mai rapida, mai putin enervanta si mult mai necesara decat cred multi oameni. Nu este doar o chestiune de estetica. De aceea, iata tot ce trebuie sa ai in vedere inainte de a apela la un implant dentar. Acum sa te bucuri de un zambet perfect este mult mai usor decat crezi.

De ce este atat de important sa ai un implant dentar?

Daca te gandesti la estetica atunci cand vorbim de implant dentar, ai dreptate, dar exista doua motive si mai importante:

  • Absenta unui dinte face ca restul partilor sa se miste. Acest lucru are o mare implicatie estetica si mai tarziu vei avea nevoie de un dispozitiv care sa o corecteze. Dar mai presus de toate, creste riscul aparitiei cariilor deoarece se pierde uniunea corecta intre dinti si favorizeaza acumularea de placa in spatiile care se creeaza.

  • Eficienta se pierde la mestecat, fortand stomacul sa munceasca din ce in ce mai mult cu tot ceea ce presupune pentru sanatatea digestiva.

Cu alte cuvinte, absenta unui singur dinte are consecinte mult dincolo de estetica pura a momentului, are consecinte asupra sanatatii.

Cum stii daca poti avea un implant dentar?

A priori, oricine poate avea un implant dentar, dar mai intai este necesar sa se tina cont si sa studieze o serie de elemente.

Primul lucru este sa verifici starea de sanatate a gurii pentru a evalua situatia gingiilor, daca a existat o problema anterioara sau daca exista sangerari in timpul periajului sau mestecarii. Dar ca regula generala, cu o curatare sau un mic tratament suplimentar, gura ta va fi pregatita pentru implant.

In cazul in care dintele lipseste de mult timp si acea parte din tesutul osos din jur s-a pierdut, ceea ce este inevitabil daca nu a fost tratat la timp, trebuie sa ajutam osul sa se regenereze prin tehnici de umplutura sau grefa osoasa. Sunt mai simple decat sugereaza numele lor.

Datorita acestor tehnici, 99,9% dintre oameni pot avea un implant dentar fara nicio problema.

Cat dureaza procesul de implant dentar?

Cu cele mai noi tehnici, suntem capabili sa facem implantul in 6 ore.

Din prima zi in care intri la consultatie si pana pleci cu un zambet perfect, poate dura intre 3 si 6 luni, in functie de complexitatea cazului, insa in acest timp nu va trebui sa mergi la clinica decat de vreo 5 sau 6. ori. In restul timpului, depinde ca implantul sa se aseze si sa se adapteze la gura.

Dar acesti termeni pot fi scurtati foarte mult datorita implanturilor imediate sau asa cum se numeste tehnic: implantologie cu incarcare imediata. Consta intr-o singura interventie in care nu este necesar sa asteptam vindecarea, iar in aceeasi zi se pune implantul si dintele.

Da, ai citit bine, cu cele mai noi tehnici se poate face implantul in 6 ore si se poate face sa dureze toata viata. Acest dinte va fi inlocuit cu cel permanent in 3-4 luni, dar rezultatul il vei avea din prima zi.

Pe acelasi subiect

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista multe actiuni...

Din aceeasi categorie

Cum arata o relatie romantica armonioasa

Relatiile romantice necesita intretinere, timp si ingrijire, dar exista...

Albirea dentară – cele mai populare mituri

Albirea dentară este o procedură populară în domeniul stomatologiei...